15. září 2014

Velký příběh, velká motivace

Raego KšandyKid


Každý z nás už někdy skončil na dně. Každý z nás ví, jaký je to pocit, když už chceme všechno vzdát a přestáváme věřit v něco lepšího. Každý z nás tohle už zažil, ale ne každý se o svůj příběh dokáže podělit s ostatními. Existují však i lidé, kteří to udělají a poskytnou tak motivaci ostatním. Dovolte nám, abychom Vám představily jednu z těchto úžasných a odvážných osobností. Seznamte se, Raego KšandyKid.


Narodil se 14. ledna 1988 v Kladně, a kvůli svému vzhledu to neměl v dětství vůbec lehké. Od třetí třídy se setkával s šikanou. Jeho vrstevníci zkrátka nebrali to, že někdo může být jiný. Určitě jste si všimli, že to není "typický" Čech. Jeho maminka je z Česka a tatínek je z Vietnamu. Navíc ve svých 15 letech vážil 115 kilo. Pro mnoho lidí se stal inspirací právě proto, že jim ukázal, že stačí chtít a všechno můžeme změnit od základů, nic není nemožné, a že si máme jít za svým snem.

V rámci jedné soutěže vyhrál výlet do USA a do Kanady. Po vystudování se chvíli živil jako učitel. Dobu působil v rádiu a později i v televizi. Nyní ho můžete každý všední den slyšet s Terezou Tobiášovou v Odpolední Show na Fajn Radiu.







V podstatě by se dal považovat za dokonalý vzor. Poznal, že na dně není molitan, jaké to je žít, nebo spíše přežívat bez valného množství finančních prostředků. Opustila ho snoubenka a vyhodili ho z práce. I přes všechna tato zklamání se však nějakým zázrakem dokázal vzchopit. Začal na sobě pracovat a tak se pomalu ale jistě posouval vpřed. Začal se vyvíjet jako umělec a zároveň jako osobnost.


Jedním z kroků, které mu pomohly posunout se dál bylo to, že se o svůj příběh podělil i s ostatními lidmi. Spoustě lidí tak otevřel oči. Lidé, kteří v tu chvíli byli na dně a už chtěli vše vzdát si najednou řekli: "Páni. Takových zklamání a on se dokázal z toho všeho vyhrabat. Když to dokázal on, proč bych to neměl/a dokázat i já?" Všechny tak zkrátka ohromil svou obrovskou odvahou a vůlí.





Nejde však jen o to, jakým je člověkem. Je to také obdivuhodný umělec a je živým důkazem toho, že člověk nemusí používat květnatých slov k tomu, aby oslovil davy. Jako umělce ho utvářel nejen jeho příběh, ale také jeho blízké okolí a fanoušci, kterým se věnuje víc než kdokoli jiný. Jeho texty jsou především o tom, jak rychlá je cesta z vrcholu na samé dno, a jaké překážky nás při té hrbolaté cestě zpátky čekají. Psal o lásce a o rozchodu. Vzhledem k tomu, co prožil si myslím, že zrovna Ray je na tyhle situace a pocity odborník. 


Těm z Vás, kdo ho sledují i na Facebooku se možná vryl do paměti a do srdce i díky jeho statusům. Některé jsou delší, některé kratší, ale pokaždé si z nich něco odnesete. Někdy je to hřejivý pocit u srdce, někdy čirý údiv a jindy rozporuplné pocity plné očekávání. Je to však člověk, který moc dobře ví, co chce, a razí si za tím cestu. 



"Já to dokážu. Jednou přijde ten čas. Bude to těžká cesta. Vim to. Jednou moje jméno bude víc než tahák na plakátě nebo první slovo u oblíbený písničky. Jednou moje jméno bude symbolem naděje. Naděje pro lidi, který jsou tam, kde já jsem se zrodil. Naděje pro všechny lidi, co maj zjizvenou tvář a v dětství se nenáviděli, protože těžko chápali, co se jim vlastně okolí snaží říct ,když jsou pro smích. Naděje pro všechny děcka, který doma zažívaj peklo na to, že jednou svým rodičům odpustěj a najdou k nim cestu i přes všechny zlý věci. Nadějí pro lidi, kteří dostanou ve stejnej den kopačky s vyhazovem a jediný co jim zůstane je hořkost a touha se na něčem pomstít. Jednou vylezu na podium a jedny velký oči z dálky se zapálí úžasem né protože vidí mě, ale protože vidí sebe a to, kam až to může dotáhnout. Toužim vidět jejich odvahu. Stranou dejme peníze, lásku, sex a všechny pozemský věci, který maj každodenní hodnotu. Já chci bejt ta jiskra. Ta jiskra, která zapálí ten oheň v srdci, který zahřeje ten led okolo sebe. Pak splním jeden ze svých dětských snů. Vzbudim naději pro všechny ty ošklivý kačátka, pro všechny ty loosery, odpadlíky, outsidery, že i když je třeba celej svět odepisoval, tak jejich nitro a já jsme ti poslední co zůstali. Moje jméno budu ten pomyslnej člověk v hledišti, co zůstane i když se prohrává 10:0 a je malá šance jak tu věci obrátit. Jednou tam budu a uvidim ten zázrak, kdy se z člověka zrodí legenda. On to dokáže. Ona to dokáže.Teď vy :)))"


A když Vám někdo jako Ray řekne: "Věř, běž a dokážeš," tak to zrovna od něj neberte na lehkou váhu. Zrovna on moc dobře ví, o čem mluví.





Závěrem bych Vám chtěla říct, že je to člověk, který si určitě zaslouží pozornost ostatních. Není to jen magnet na dívčí pozornost. Svým fanouškům se věnuje a neustále děkuje za jejich podporu, za to, že vůbec jsou. Je  bystrý, velmi vtipný, když chce, je i milý a jeho obětavost nebere konce. Je pravda, že stejně jako všichni ostatní, má i on mezi svým publikem lidi, kteří ho nenávidí a pro každého nemusí být tím pravým šálkem kávy. Když se však zaměříte na ty emoce, které z jeho tvorby sálají, nemohou Vás nechat chladnými.




Raego, 
přeji Ti hodně štěstí v hledání tvé první dámy, tvé Dokonalé. :)

Evča

2 komentáře:

  1. Raego je naprosto skvělý! :) Nedávno jsem s ním mluvila po telefonu, jelikož bych s ním měla udělat rozhovor na svůj blog a musím říci, že je sympatický a milý i po telefonu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi s ním mluvila? :O Závist.. (Je to špatné, ale bohužel je to tak.) :D Já mám na něj bohužel strašnou smůlu. Když už byl někde poblíž, tak něco selhalo a já se tam nedostala. Ale třeba to jednou vyjde a já ho potkám úplnou náhodou. Potom mi pošli odkaz na rozhovor, ráda si ho přečtu! :)

      Vymazat